VERJAARDAGSFEESTJES
 

De verjaardagsfeestjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Wanneer een kind jarig is, wordt dit uitvoerig gevierd op de dag zelf. Indien dit wegens omstandigheden niet mogelijk is, wordt een andere datum afgesproken tussen de opvoedster en de ouders.

 In de voormiddag maken alle leefgroepen een verjaardagskaart / boekje voor de jarige. De opvoedster van het jarige kind maakt tevens nog een verjaardagskroon voor het kind. In de namiddag wordt leefgroep 1 versierd en komen alle kinderen de verjaardag meevieren.  De kinderen worden samen in een kring gezet.  Het feestje verloopt volgens een min of meer vast stramien, omdat dit dan voor de kinderen herkenbaar is.
Een verrassingsdoos, waarin de kroon, de tekeningen voor de jarige en glitterstokjes zitten, wordt doorgegeven, begeleid met een liedje.  Als het liedje gedaan is wordt de doos vóór de jarige geopend en krijgt het kind haar/zijn kroon.  Nadat de doos terug is doorgegeven krijgt het kind de tekeningen, en na de derde maal doorgegeven doen de opvoedsters de plopdans met de glitterstokjes;
Als afsluiter zingen we nog samen verjaardagsliedjes voor de jarige.

Klaartje Philippe